Vrouwen met energie

Hoe zit dat toch met die vrouwen vol energie. Je kent er vast wel een….zo’n wervelwind die niet uit te putten lijkt, succesvol is in wat ze doet en s’avonds ook nog gezellig met vriendinnen op stap gaat. Terwijl jij jezelf door de dag sleept en blij bent als je s’avonds je bedje kunt gaan opzoeken.

Verander je “te doen” lijst in een “stop met doen” lijst

Deze vrouwen hebben zoveel energie omdat ze niet alleen een lijst met ‘to do’ punten hebben, maar ook een lijst met ‘stop doing’ punten. Een lijst met dingen waarvan je zegt: daar gaan we geen tijd en moeite meer insteken.

Hoe maak je zo’n lijst?

  1. Neem je agenda van de laatste drie maanden week voor week door;
  1. Noteer: welke dingen die je doet leveren écht iets op; worden écht gewaardeerd door mensen die je belangrijk vindt; en vergen écht de inzet van jouw persoonlijke kwaliteiten. Deze dingen vormen de input voor je groei en ontwikkeling;
  1. En je raadt het al: welke dingen die je doet leveren (veel) minder op; kennen (veel) minder waardering; en maken (veel) minder gebruik van je kwaliteiten? Zet deze zaken op je ‘stop met doen’ lijst!
  1. Doe dit ook eens met je contacten/relaties. Welke contacten en relaties (dit kan zakelijk als privé zijn) zuigen je leeg? En van welke relaties krijg je juist energie. Zorg altijd dat je deze laatste groep voorrang geeft en in de meerderheid hebt want anders loop je leeg.
  1. En dan als laatste. Belangrijke nieuwe dingen moet je niet erbij doen, maar in plááts van zaken die minder belangrijk zijn. Een dag heeft tenslotte maar 24 uur en een mens heeft maar een beperkte hoeveelheid energie.

Begin meteen want het werkt echt

Maak zo’n lijst en zorg dat je deze week nog van een paar zaken op je ‘stop met doen’ lijstje af komt zodat je meteen meer energie krijgt!

Loop je vast en heb je hierbij wat hulp nodig? Samen maken we je “stop met doen” lijst en ik geef je tips hoe je hem zo snel mogelijk leeg krijgt, zonder je schuldig te voelen naar anderen of jezelf.

Bel me voor meer informatie of kijk op http://hoofdhart.nl/knalsessie/