Je hormonen de baas!

In ons lichaam wordt alles geregeld door hormonen. Hormonen kunnen ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld een dikkere buik kunt ontwikkelen of dat vet specifiek gevormd wordt op je lovehandles of benen. En wat dacht je van klachten zoals niet afvallen of niet aankomen, slecht slapen, vermoeidheid, stemmingswisselingen, migraine, huidklachten, allergieën, ontstekingen, stress (burn out), maag en darmklachten, menstruatie en overgangsklachten, candida/schimmelinfecties, klachten door auto-immuunziekten (pds, crohn, diabetes, coeliakie, hashimoto etc), kaalheid, concentratieproblemen, libidoproblemen.

Het hormoonbalansprogramma is ontwikkeld om te zorgen dat deze klachten tot het verleden horen. Deze klachten kunnen simpel worden opgelost door te zorgen dat je hormonen in balans zijn.

Ik help je op een natuurlijke manier invloed uitoefenen op je hormonen.

Hormooncoaching

Hormonen regelen veel in je lichaam. Ze regelen je dag en nachtritme, je maandcyclus,  de uiting van je emoties, voortplanting, stofwisseling, groei, lichaamstemperatuur, vochthuishouding, bloeddruk, bloedsuiker, ontstekingsniveau, of er gevaar dreigt en het herstel van je lichaam.

Zij spelen een grote rol in gezondheid, gewicht en psyche. Begrip over wat er allemaal mis kan gaan met onze hormonen is daarom belangrijk, maar nog belangrijker is het om de hormonale harmonie te bewaren.

Dat lijkt moeilijk maar dat is het niet! Breng je hormonen beter in balans met de hormoonfactor aanpak. Zodra je hormonen in balans zijn voel je je gezonder en energieker. Het wordt veel eenvoudiger om jouw ideale gewicht te bereiken en te behouden en veel mensen merken dat allerlei hardnekkige gezondheidsklachten verdwijnen.

Ik bied jou een evenwichtig totaalpakket op het gebied van voeding, beweging en psyche. Je hoeft hier geen gekke dingen voor te doen, het is niet nodig om een crashdieet te volgen. Goede voeding, stressmanagement en een juiste manier van sporten doen het werk. De adviezen zijn eenvoudig in je dagelijkse leven in te passen zodat jij jouw nieuwe leefstijl makkelijk kunt volhouden. De meeste hormonale klachten zijn te verhelpen in 2 tot 4 consulten. Mocht je langer de tijd nodig hebben of een stok achter de deur nodig hebben is dat natuurlijk geen enkel probleem. Kijk hiervoor naar mijn totaalpakketten.

De Hormoonpakketten


Hormoon begeleiding

Voel jij je al tijden niet fit en heb je al langere tijd allerlei klachten? Of lukt het je maar niet om je leefstijl definitief te veranderen? Dan kun je wel een duwtje in de rug gebruiken. Speciaal voor jou bied ik een hormonaal advies, plan van aanpak en 12 weken begeleiding aan.

In overleg maken we maandelijks een afspraak voor een gesprek, dit kan uiteraard ook telefonisch of online. Je ontvangt informatie over voeding, beweging en stressmanagement. Zo help ik je om stapsgewijs veranderingen aan te brengen in jouw leefstijl. Hierbij kijk ik uiteraard wat verantwoord is en vooral ook bij jou past. Uitgangspunt is dat je jezelf er goed bij voelt. Verander je mindset en het programma “baas over je hormonen” zorgt voor een definitieve aanpassing van leefstijl en klachtvermindering. Kortom, jouw hormonen in balans!

Dit ga je leren:

 • De werking van je cyclus
  Welke hormonen hier een rol in spelen  en waarom er klachten kunnen ontstaan.
 • Het optimaliseren van de spijsvertering
  Veel hormonale klachten ontstaan vanuit je darmen
 • Hoe ga je om met stress?
  Wat voor invloed heeft stress op je hormoonbalans. Langdurige stress is de nummer 1 boosdoener voor een hormonale disbalans.
 • Hoe ontstaan cravings en wat je bloedsuikerspiegel daarmee te maken heeft
  Maar vooral ook hoe je die kunt stabiliseren
 • Welke suppletie past bij jou?
  Als orthomoleculair therapeut kan ik je heel goed adviseren welke suppletie een aanvulling zou kunnen zijn. Alles staat of valt met een gezonde leefstijl en gevarieerde voeding, maar suppletie kan een mooie aanvulling zijn.
 • Bewegen, ontspannen, slapen, mindset
  Krachttraining, wandelen, yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, koud douchen, ambities, keuzes, overtuigingen, dankbaarheid. Alles komt aan bod, kies wat bij jou en vooral bij je lichaam past.

 

Hormoon aanpak

Zijn hormonen zo goed als nieuw voor je en wil je niet meer blijven klungelen met alle input die je krijgt? Dan is de hormoon aanpak een aanrader. Na het screeningsgesprek en anamnese, stel ik een uitgebreid schriftelijk advies op.

Tijdens een vervolgconsult bespreken we de inhoud ervan, beantwoord ik je vragen en stellen we samen een afsprakenplan op. In dit plan maak je met jezelf afspraken over goede & gezonde voeding, beweging en stressmanagement & ontspanning. Vervolgens kun je zelf aan de slag met jouw nieuwe lifestyle. Eventueel vindt er nog mailcontact plaats. Na 2 maanden hebben we telefonisch contact over hoe het gaat, of je nog advies nodig hebt en of we nog eventueel wat moeten bijstellen.

 • Hormoon begeleiding
 • €495

 • Alles uit het hormoonaanpak pakket +
 • 12 weken begeleiding
 • Met advies & tips over voeding, beweging en stressmanagement
 • Hormoon aanpak
 • €249

 • Intakegesprek
 • Hormoonanamnese
 • Digitaal adviesrapport
 • Adviesgesprek
 • Telefonisch Vervolgconsult